Επαναλειτουργία του κυλικείου

           στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ειδομένης

 

 

Στην Ειδομένη, στο κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού και δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, ανέκαθεν λειτουργούσε ένας χώρος αναψυχής (ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ - ΚΥΛΙΚΕΙΟ) που εξυπηρετούσε τους διερχόμενους ταξιδιώτες των αμαξοστοιχιών, τους εργαζόμενους στο σταθμό (Σιδηροδρομικούς, Τελωνειακούς και Αστυνομικούς) καθώς και τους υπηρετούντες τη θητεία τους στο στρατιωτικό φυλάκιο Ειδομένης, ενώ έδινε μια διαφορετική λύση αναψυχής στους κατοίκους του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Η αναστολή του διεθνούς δρομολογίου λειτούργησε αρνητικά για τον τόπο μας. Οι υπηρεσίες Τελωνείου και Αστυνομίας αποχώρησαν και ενώθηκαν με τις αντίστοιχες των Ευζώνων ενώ ο Ελληνικός Στρατός έκλεισε το φυλάκιο. Η λειτουργία του κυλικείου (η ενοικίασή του δηλαδή από τη διεύθυνση του ΟΣΕ) ήταν πλέον ζημιογόνος και έτσι τερματίστηκε.

 

Σύνδεση με την λειτουργία του δρομολογίου HELLAS

 

 

Η Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας Ειδομένης σε δημοσίευμά της για την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής είχε επισημάνει ότι το τρένο μας είναι πολιτισμός και βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη του τόπου.

          Το 2014 επαναλειτούργησε η επιβατική γραμμή Βελιγράδι–Θεσσαλονίκη, αρχικά με λιγοστούς ταξιδιώτες αλλά με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός τους αυξήθηκε. Οι ετεροδημότες και οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν την αμαξοστοιχία ως μέσο μεταφοράς με τη μορφή προαστιακού σιδηροδρόμου.

 

Οι ανάγκες των διερχομένων για πρόχειρο φαγητό και καφέ κατά τον χρόνο παραμονής του τρένου στον σταθμό Ειδομένης οδήγησε τη διοίκηση του ΟΣΕ στη διαμόρφωση ενός χώρου που θα εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Πρόκειται για μια καλοδιατηρημένη αίθουσα (παλαιότερα στεγάζονταν το κατάστημα αφορολογήτων ειδών)  με σύγχρονο designh,  που παρέχει στους θαμώνες έτοιμα μικρογεύματα και ροφήματα σε τραπεζοκαθίσματα.

Η Πασχαλίνα, ως νέα επιχειρηματίας, με το προσωπικό της γούστο επένδυσε χρόνο και μετέτρεψε την αίθουσα σε έναν πραγματικά ζεστό χώρο υποδοχής, τη διαφορετική πρόταση αναψυχής και εξυπηρέτησης του σιδηροδρομικού κοινού, που έλειπε από την περιοχή.

 

Αυτή που τόλμησε

 

Η Πασχαλίνα λοιπόν ανήκει σε αυτούς που τόλμησαν, όπως αναφέρθηκε από την idomeni web team σε άρθρο μας, και έτσι από τη μια οι διερχόμενοι ταξιδιώτες μπορούν να απολαμβάνουν τη διαμονή τους και από την άλλη η ευρύτερη περιοχή απέκτησε έναν ευχάριστο χώρο ψυχαγωγίας στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης.

Πρόσκληση στήριξης

Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης φροντίζει πάντα για την προβολή και ανάδειξη κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και της Πασχαλίνας, μια επιχειρηματική δραστηριότητα στον σιδηροδρομικό Σταθμό Ειδομένης από ένα νέο άνθρωπο. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να έχουν τη στήριξη όλων μας.