Και ο χορός των Ευρώ εις βάρος των μεταναστών καλά κρατεί…….

 

 

    Στις πολλές αναφορές της ομάδας διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης (www.idomeni.gr)  πάνω στο θέμα των μεταναστών έρχεται να προστεθεί μια ακόμα , που μάλιστα αποκαλύπτει το μέγεθος της κερδοσκοπικής μηχανής που δημιουργήθηκε και συντηρείται  εις βάρος των μεταναστών . Ειδικότερα εντοπίστηκαν 93  αλλοδαποί  σε βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας , στον σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης και που κατευθύνονταν στην Θεσσαλονίκη.

    Ως προς το ιστορικό, μετανάστες κυρίως Συριακής καταγωγής αφού έφτασαν στην περιοχή της Ειδομένης ,πέρασαν την οριογραμμή και εγκαταστάθηκαν στους μικρούς παράνομους καταυλισμούς μεταναστών εντός της Π.Γ.Δ.Μ.  Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, εκεί τους πλησίασε διακινητής ,Αφγανικής καταγωγής, και τους έπεισε ότι έναντι αμοιβής θα τους προωθούσε στην Σερβία και έπειτα θα επιχειρούσαν να φθάσουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης .Αφού κλείστηκε η συμφωνία ο διακινητής τους υπέδειξε έναν σιδηροδρομικό συρμό 40 βαγονιών όπου κατανεμήθηκαν στα τρία βαγόνια αλλά με λάθος προορισμό. Αντί λοιπόν για την Ουγγαρία ο συρμός είχε κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη πέφτοντας έτσι θύματα απάτης οι μετανάστες.

    Ενώ ο εμπορικός συρμός βρίσκονταν στον Σταθμό της Ειδομένης οι μετανάστες κατάφεραν αν κάνουν γνωστή την εκεί τους παρουσία και στήθηκε αστυνομική επιχείρηση . Κατά την διενέργεια του ελέγχου βρέθηκαν   Ενενήντα τρεις μετανάστες, ανάμεσά τους 19 ανήλικοι, οι οποίοι  κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα παραμονής στην Ελλάδα πλην όμως δεν τους παρέχουν το δικαίωμα να προσεγγίζουν παραμεθόριους νομούς, όπως το Κιλκίς.

    Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης μέσα από δημοσίευμα της αναφέρει την  βάση όλου αυτού που διαδραματίζεται εις βάρος των μεταναστών. Συγκεκριμένα Κατά γενική ομολογία οι μετανάστες δεν θα έπρεπε να μεταβαίνουν και τελικώς να συνωστίζονται  στην Ειδομένη έχοντας τελικό προορισμό τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή παρεμβάλλονται δύο τρίτες χώρες που πρέπει να διασχίσουν οι μετανάστες παράνομα για να φτάσουν στο στόχο τους. Λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας των χωρών της Ε.Ε. ξεκινάνε τα δεινά των δύσμοιρων αυτών ανθρώπων με τη δημιουργία και την άνθιση μιας καλοστημένης κερδοσκοπικής επιχείρησης: μεταφορείς προς τα σύνορα, «οδηγοί» που έναντι αδρής αμοιβής αναλαμβάνουν το παράνομο πέρασμά τους από χώρα σε χώρα, εγκληματικές ομάδες με επακόλουθο τις ληστείες, τις προσωποκρατήσεις και τις βιαιοπραγίες).

    Δείτε το δημοσίευμα εδώ   http://idomeni.gr/arthra/images/europarl/index.html

 

Πρέπει να ενδιαφερθεί η πολιτεία και να δοθεί  άμεσα  ΤΕΛΟΣ σε αυτό το ανθρώπινο δράμα

 

Πηγή: mixanodigoiose.blogspot.gr

          www.idomeni.gr