Συμβάντα στην Ειδομένη

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα (Αστυνομικό ρεπορτάζ) της <<Γνώμη Κιλκίς Παιονίας>>  την 29η Μαΐου 2014 κατά τις βραδινές ώρες, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ειδομένης με σκοπό τον εντοπισμό και την σύλληψη αλλοδαπών μεταναστών.

Ειδικότερα σε συρμό από σταθμευμένα βαγόνια που βρίσκονται εντός σιδηροδρομικού σταθμού, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 37 ενήλικοι άνδρες αλλοδαποί, ηλικίας 18 έως 46 ετών διαφόρων υπηκοοτήτων. Οι αλλοδαποί είχαν εγκατασταθεί σε βαγόνια και κατά καιρούς επιχειρούσαν να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας (ΠΓΔΜ) χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, ενέργεια που αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. (Δείτε το δημοσίευμα εδώ).

Σε παρόμοια αστυνομική επιχείρηση την 06 Ιουνίου Συνελήφθησαν, 18 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, ηλικίας από 19 έως 37 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Συγκεκριμένα Το απόγευμα της Παρασκευής στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ειδομένης, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε βαγόνια σταθμευμένης εμπορικής αμαξοστοιχίας και εντοπίσθηκαν 18 ενήλικοι άνδρες. (Δείτε το δημοσίευμα εδώ).

Τα δύο αυτά περιστατικά φέρνουν στην επικαιρότητα το έντονο θέμα της λαθρομετανάστευσης που έχει επισημανθεί από τη Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης μέσα από προηγούμενα δημοσιεύματα. Στην παρούσα εμφανίζεται μια δεύτερη μικρή άτυπη κοινότητα που λειτουργεί παράλληλα στην περιοχή της Ειδομένης και που αποτελείται από αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων και που επιχειρούν να εξέλθουν παράνομα κατά καιρούς από την χώρα. (δημοσίευμα της idomeni web team)

Συνέπεια της παραμονής, και της προσπάθειας παράνομης εξόδου από την χώρα, των ανωτέρω αλλοδαπών ήταν το περιστατικό που συνέβη την 27η Απριλίου 2014, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ειδομένης, όταν κάποιος αλλοδαπός προσπάθησε να ανέβει σε σταθμευμένο όχημα που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση εργασιών σε ηλεκτροδοτούμενη περιοχή και "χτυπήθηκε" από το ρεύμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πολλαπλά εγκαύματα.

 (πλήρες δημοσίευμα)

Όπως επισημάνεται ο άτυχος αλλοδαπός είναι ένας από τους πολλούς που βρίσκονται ή και διαμένουν στην περιοχή και προσπαθούν να μετακινηθούν με αυτό τον τρόπο, δηλαδή ανεβαίνοντας κρυφά σε βαγόνια. Πρόκειται, πλέον, για καθημερινό φαινόμενο που θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, όπως επισημαίνεται στο άρθρο, καθώς θέτει πρώτα από όλα σε κίνδυνο τις ζωές των αλλοδαπών και στην συνέχεια δημιουργεί ουκ ολίγα προβλήματα σε εργαζόμενους και στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών. Το ζήτημα είναι ποιος και πώς θα το σταματήσει…

 

Επιμέλεια άρθρου : Συγγραφική Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης .

 

Πηγές:  http://mixanodigos.blogspot.gr

           http://gnomikilkis.blogspot.gr             

                 http://maxitis.gr