Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας

«Μέγας Αλέξανδρος»

 

  Σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας "Νικόλαος Κασομούλης" και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης "Γεώργιος Παρακείμενος" ιδρύεται το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος».

Πρόκειται για πρόγραμμα σεμιναρίων ανώτερου μορφωτικού επιπέδου που αφορά σε θέματα Πολιτισμού. Αναλύονται θέματα ειδικού ανθρωπιστικού ή άλλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως και θέματα ιστορίας, πολιτικής, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν νέους τρόπους αντίληψης. Στα μαθήματα διδάσκουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης από ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γλώσσα των σεμιναρίων η Ελληνική.

Πρόγραμμα Μορφωτικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Το Πρόγραμμα Μορφωτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων συγκροτείται από ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων.

Κύκλος σπουδών
του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας Μέγας Αλέξανδρος

O Κύκλος Σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος» περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μορφωτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς. Προσφέρονται μαθήματα ειδικού ενδιαφέροντος, από τους χώρους κυρίως της ελληνικής Ιστορίας, της Τέχνης, της Λαογραφίας και του Πολιτισμού γενικότερα.

Πρόγραμμα εκπόνησης ερευνών

Πραγματοποιείται έρευνα κυρίως στους τομείς της Ελληνικής Ιστορίας και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού, Ιστορίας της Τέχνης και του Θεάτρου – Λογοτεχνίας.

 


Στο τέλος του κύκλου σπουδών  χορηγείται πιστοποιητικό σπουδών.