ΜΙΑ  ΤΡΑΠΕΖΑ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ  ΑΠΟ  ΤΗ  ΓΝΩΡΙΜΗ  ΜΟΡΦΗ

Στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης έχει ξεκινήσει η λειτουργία μιας ιδιότυπης τράπεζας. Είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία, η οποία απευθύνεται προς όλους τους συνανθρώπους μας. Μία τράπεζα διαφορετική από τη μορφή που έχουμε συνηθίσει, χωρίς ... επιτόκια και χρεολύσια.

Η Τράπεζα τροφίμων, ένδυσης και παιχνιδιών, ιδρύθηκε με σκοπό την ουσιαστική συμπαράσταση και βοήθεια σε ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν τραγικά οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται σε αδυναμία κάλυψης των βασικών βιοτικών τους αναγκών.

Η ομάδα εργασίας της Τράπεζας αποτελείται από ευαισθητοποιημένα άτομα της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης, συγκεντρώνει είδη καθημερινής ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σε άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, τόσο σε τρόφιμα, όσο και σε είδη ένδυσης και ψυχαγωγίας για τα ανήλικα τέκνα τους, όσα δηλαδή για μας φαντάζουν αυτονόητα και κεκτημένα.

Η επιλογή των ατόμων προς βοήθεια γίνεται κατόπιν κοινωνικής έρευνας, ενώ η οποιαδήποτε προσφορά των προϊόντων γίνεται είτε με προσέλευση στον ιερό ναό του ''Άξιον Εστί'' Αξιούπολης είτε με τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα Ιγνάτιο.

Πιο έντονο είναι το συναίσθημα συνεισφοράς και αλληλοβοήθειας την περίοδο των Χριστουγέννων. Βιώνουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, την αγάπη, δείχνουμε ότι ξεπερνάμε τις δυσκολίες στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, δημιουργούμε μια χριστιανική κοινωνία, στέλνοντας παντού το μήνυμα της γέννησης του Χριστού. Αλλά, και σε καθημερινή βάση, είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας στις δύσκολες στιγμές που έτσι κι αλλιώς περνούμε όλοι μας.

Ας εκφραστούμε λοιπόν μέσα από τα έργα μας. Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον μας.

Επικοινωνία

Το Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή στην φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια είναι 23430—31955

 

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 

 

photo photo photo photo